Byron Maxwell niet de ”shutdown corner” waar de Eagles op hoopte

Door

Maxwell

Byron Maxwell is de nieuwe cornerback van de Philadelphia Eagles. In de zomer kwam hij over van de Seattle Seahawks en tekende een zesjarig contract ter waarde van 63 miljoen dollar. Bij de Seahawks was hij een deel van het gevreesde ‘Legion of Boom’, de vervaarlijke groep cornerbacks en safeties van Seattle. Philadelphia zag wel heil in Maxwell en aarzelde niet toen bleek dat hij beschikbaar was.

Het gesprek in de wandelgangen ging vooral om de grote som geld die de Eagles Maxwell toeschoven. Het lieve sommetje schept grote verwachtingen bij de toch al ongeduldige fanatieke achterban van de Eagles. Die eisen nu dat Maxwell elke goede receiver van de tegenstander aan banden zal leggen. In Seattle had hij Kam Chancellor en Earl Thomas nog achter hem staan om hem eventueel te assisteren. In Philadelphia zijn de safeties echter niet van dat niveau. Bij de Eagles zal hij ‘The Man’ moeten zijn.

Vooralsnog blijven de resultaten uit. Philadelphia verloor al tweemaal en in die wedstrijden werd pijnlijk duidelijk dat Maxwell zeker geen ‘shutdown corner’ is. Vorige week gingen de Eagles op bezoek bij de Atlanta Falcons en kwam Maxwell oog in oog te staan met de zeer gevaarlijke Julio Jones.

Toen de stofwolken waren opgetrokken hadden de Eagles aan het kortste eind getrokken en hadden Julio Jones en Roddy White gehakt gemaakt van de verbouwereerde Maxwell. Jones had op het einde van de avond negen vangballen voor een totaal van 141 yards en twee touchdowns. Nou is Jones natuurlijk een geweldige receiver, maar Maxwell legde hem op bepaalde momenten geen strobreed in de weg. Jones kreeg vaak een vrije release en werd nauwelijks gehinderd bij het rennen van zijn routes. Van enige agressiviteit was van de kant van Maxwell geen sprake. Wat toch vreemd is gezien zijn achtergrond bij Seattle en als men zijn bouw in acht neemt.

Afgelopen zondag was er een kans op eerherstel in het smakelijke duel met de gehate Dallas Cowboys. De beste receiver van Dallas, Dez Bryant, moest verstek laten gaan door een blessure die hij opliep in week 1. Dat opende de deur voor Terrance Williams, die niet over dezelfde kwaliteiten als Bryant beschikt. Het zou voor Maxwell zaak worden om de wedstrijd tegen de Falcons zo snel mogelijk te vergeten en zich te focussen op de Cowboys.

Dat mocht echter niet baten. Opnieuw was het slechte spel van de secondary van de Eagles een doorn in het oog van de doorgewinterde fans van de Eagles. Vooral Byron Maxwell moest het weer ontgelden. Hij forceerde wel een fumble, maar op de belangrijkste momenten liet de geplaagde cornerback zich eruit lopen door Williams.

Zo ook op ongeveer vier minuten voor het einde, toen Dallas met 13-3 voorstond. Brandon Weeden had inmiddels Tony Romo vervangen, die een gebroken sleutelbeen in het duel had opgelopen. Op 3rd down-and-11 gunde hij Terence Williams een zee aan ruimte en werd simpel voorbijgelopen. Weeden kon de receiver in stride de bal aangooien en Williams dartelde gemakkelijk de endzone in.

Twitter explodeerde en was onverbiddelijk. De vergelijkingen met Cary Williams, de cornerback van vorig jaar, werden al getrokken en ook werd Maxwell vergeleken met Nhamdi Asomugha, een voormalig cornerback die een grote teleurstelling in Philadelphia was. Wacht Byron Maxwell hetzelfde lot? Experts zoals Sports Illustrated grootheid Peter King denken van wel.

Het spel van de Eagles is in de eerste wedstrijden teleurstellend te noemen. Van de gevreesde uptempo aanval is vooralsnog geen sprake. DeMarco Murray kan nog absoluut geen potten breken en is een schim van de running back die hij was in Dallas. Echter ligt de focus nu, helaas voor hemzelf, op Byron Maxwell. Hij zal snel zijn spel moeten verbeteren, want de fanbase van de Eagles heeft de messen al geslepen en staan nou niet bepaald bekend om hun engelengeduld.

Defensive coordinator Bill Davis houdt echter vertrouwen in Maxwell: “He can play better. He will play better. He’s been a great football player in this league and will continue to be for us. He knows that, we know that. I’ve got nothing but confidence in him. He’s a hell of a competitor.”

1 Reactie
  1. Dennis 6 jaar ago

    Inderdaad wat een teleurstelling is Maxwell. Moet wel zeggen dat Julio Jones bijna niet te stoppen is, had volgens mij ook bijna 200 yards vs Peterson vorig seizoen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen