Bruins schakelen Canadiens uit

De Boston Bruins hebben eindelijk een grote angst overwonnen. In de voorgaande drie jaren was het team van coach Claude Julien er namelijk niet in geslaagd om een series van zeven wedstrijden te winnen. Achtereenvolgens verloor het met 4-3 van de Montreal Canadiens, de Carolina Hurricanes en de Philadelphia Flyers. Maar woensdagavond werd deze vloek eindelijk doorbroken in de eigen TD Garden. De Bruins wonnen, heel toepasselijk, met 4-3 van de Canadiens en beslisten zo de series met dezelfde cijfers.

De thuisploeg begon bijzonder sterk aan de allesbeslissende wedstrijd, want na vijf minuten prijkte er al een 2-0 voorsprong op het scorebord dankzij goals van Johnny Boychuk en Mark Recchi. Halverwege de periode werd de spanning echter weer teruggebracht door Montreal via een power play-goal van Yannick Weber.

In de tweede periode werd de stand zelfs weer helemaal rechtgetrokken toen Thomas Plekanec na een defensieve blunder alleen op Tim Thomas af mocht gaan. Plekanec bleef koel en liet de goalie van Boston kansloos met een goed geplaatst snap shot.

Halverwege de derde periode kwam Boston via een goal van Chris Kelly weer op voorsprong, maar twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd tekende P.K. Subban via een power play-goal toch nog voor de gelijkmaker.

Het thuispubliek zag de bui alweer hangen aangezien Boston dus geen goede herinneringen bewaart aan zevende wedstrijden tijdens play-offseries.

Na vijf minuten in de verlenging gaf Nathan Horton het publiek via een hard afstandsschot echter toch reden om te juichen en werd er dus eindelijk afgerekend met het verleden.

De Bruins mogen zich nu op gaan maken voor een confrontatie met de Philadelphia Flyers en daar hebben ze nog wel iets tegen recht te zetten. Vorig jaar leidde Boston namelijk met 3-0 in wedstrijden en tevens met 3-0 in het zevende duel. Toch werd deze voorsprong nog weggegeven en drong Philadelphia uiteindelijk door tot de finale van de Stanley Cup. De Bruins zullen nu dus bijzonder gebrand zijn op revanche.