Astros domineren Boston, nemen 2-0 voorsprong

Door


Met een 1-0 achterstand in de series en op vijandelijk grondgebied, besloten de Boston Red Sox linkshandige werper Drew Pomeranz naar de heuvel te sturen. Vorig jaar in de postseason kwam Pomeranz al tweemaal in actie als reliever. Hij wierp 3.1 innings, incasseerde daarin twee earned runs en één loss tegen Cleveland. De Houston Astros counterden met hun eigen lefty: 2015 Cy Young-winnaar Dallas Keuchel.

De Astros kwamen al in de eerste inning op een 2-0 voorsprong. José Altuve bleef heet als vuur en sloeg met twee nullen een single naar het linksveld, waarna de jonge korte stop Carlos Correa de bal 419 feet verderop in de tribunes deponeerde.

Die voorsprong kwam eigenlijk, ondanks het agressieve bullpen gebruik van Boston skipper John Farrell, niet meer in gevaar. Houston won met 8-2. De mannen van A.J. Hinch reizen naar Boston met een 2-0 voorsprong in deze Best of Five-series.

HOMERUNS > SMALL BALL

Hoe kan het ook anders in het jaar van de homerun? In de tweede inning doen de Red Sox wat terug door een run te fabriceren volgens hun filosofie: een double van Chris Young, die vervolgens het derde honk steelt. Young wordt vervolgens over de thuisplaat geslagen door Jackie Bradley Jr., maar verder is het driemaal drie slag voor Boston in deze inning.

Vervolgens is het woord weer aan de Astros in de derde inning. George Springer mept een hanging curveball over de hekken, waarna José Altuve maar weer eens een RBI meepakt voor een 4-1 voorsprong.

Hierna zet Boston reliever Carson Smith alle honken vol met walks, maar David Price weet met één uit het gevaar op dat moment nog te bezweren door middel van twee pop-ups.

UIT DE HAND

Ondanks dat Dallas Keuchel inmiddels 14 slagmensen op rij van de BoSox terug naar de dugout heeft gestuurd, is de wedstrijd nog niet bekeken. Met twee honken bezet en een drie-run-achterstand achter, komt reliever Addison Reed, normaal de set-up man voor Craig Kimbrel, in de wedstrijd. Hij lokte een standaard dubbelspel-bal uit, maar raakte deze zelf aan. Het lukt de Red Sox slechts één nul te maken.

Vervolgens veroorzaakt Reed nog een pop-up naar Gold Glover Mookie Betts, die de bal weliswaar vangt, maar deze vervolgens laat vallen. Marwin Gonzalez scoort eenvoudig vanaf drie. Altuve krijgt vervolgens één van zijn twee automatische vrije lopen, waarna Correa met een tweehonkslag en Evan Gattis met een honkslag de wedstrijd definitief in het slot gooien: 8-1.

PROFESSIONEEL UITSPELEN

De bullpen van skipper A.J. Hinch heeft vervolgens weinig problemen om de futloze Boston offense in toom te houden. De uitmuntende start van startende werper Dallas Keuchel werd keurig als voorbeeld genomen door de relievers. Chris Devenski, Luke Gregorson en Ken Giles combineren voor 3.1 innings en geven slechts vier hits op, terwijl ze vier slagmensen drie slag het nakeken geven. Giles incasseerde in de negende inning nog een run door opnieuw een honkslag van Jackie Bradley Jr.

Dallas Keuchel (Boston Globe)

UP NEXT

Het circus gaat zich ruim 2580 kilometer verplaatsen naar Boston, waar wedstrijd 3 en eventueel wedstrijd 4 worden gespeeld op Fenway Park. De derde wedstrijd, win or go home voor de Red Sox, wordt aanstaande zondag om 20:30 Nederlandse tijd gespeeld.

Voor de BoSox zal starter Doug Fister de bal ontvangen van John Farrell, terwijl de Astros  vlak na het beëindigen van de tweede wedstrijd pas aankondigden wie de eerste wedstrijd in Boston zal starten: Brad Peacock. Skipper A.J. Hinch vermeldde terloops ook dat, mocht het nodig zijn, Charlie Morton de vierde wedstrijd zal starten.

De vraag is of de Red Sox zich nog eenmaal kunnen opladen voor eigen publiek. Boston’s captain Dustin Pedroia is daar nog niet van overtuigd.

Ook leuk om te lezen