Kershaw gooit Dodgers naar NL West-winst

Door

San Francisco Giants v Los Angeles Dodgers

In een onderling duel met de San Francisco Giants hebben de Dodgers zich verzekerd van de divisiewinst in de NL West. Met Clayton Kershaw op de heuvel won Los Angeles eenvoudig met 9-1 terwijl Kershaw voor de tweede keer in zijn carrière 21 wedstrijden wist te winnen.

Toch moet gezegd worden dat Kershaw daarbij ook wat hulp kreeg van Yasiel Puig. Het Cubaanse fenomeen liet weer eens zien hoe sterk zijn arm is:

Kenley Jansen hoefde, vanwege de ruime voorsprong, niet in actie te komen voor de Dodgers. Brian Wilson mocht het feestje inluiden door het in de negende inning af te maken:

Voor de San Francisco Giants rest nu niks anders dan te focussen op de Wild Card-Game. Hierin komen zij vrijwel zeker de Pittsburgh Pirates tegen, en het enige wat er nog op het spel staat voor deze wedstrijd is het thuisvoordeel.

Leading Off

Derek Jeter en de New York Yankees komen definitief niet in actie tijdens de aankomende play-offs. Tot gisteren was er nog een kleine hoop, maar deze werd de grond ingeslagen door de AL East-winnaars, de Baltimore Orioles. Zij wonnen in de Bronx met 9-5 van de Yankees.

Een slechte vierde inning, waarin de Orioles goed waren voor zes runs, bleek fataal te zijn voor de Yankees. Het betekent dat de Yankees voor het eerst sinds 1993 voor de tweede keer op rij niet de play-offs halen. Voor Jeter zal morgen, wanneer hij zijn laatste thuiswedstrijd speelt, pas voor de tweede keer een wedstrijd spelen die geen invloed heeft op de play-off kansen van de Yankees.

Three Strikes

* De Milwaukee Brewers mogen nog hopen. Hoewel de kans zeer klein is dat zij de San Francisco Giants nog bijhalen (achterstand van vier wedstrijden) deden zij gisteren goede zaken door met 5-0 van de Cincinnati Reds te winnen. Kyle Lohse hield het voor Milwaukee negen innings vol en gaf hierin geen enkele run op. De Brewers spelen nog één wedstrijd tegen de Reds en sluiten het seizoen af met drie thuiswedstrijden tegen de Cubs. De Giants spelen daarentegen vier thuiswedstrijden tegen de Padres. De Brewers maken alleen kans als zij alles winnen, en de Giants alles verliezen.

* Voor de Seattle Mariners wordt het ook een lastig verhaal. In de American League zagen zij gisteren zowel Oakland (5-4 vs. Angels) als Kansas City (4-6 vs. Indians) verliezen, maar vervolgens verloren zij zelf met 1-0 van de Toronto Blue Jays. Mark Buehrle wist in acht innings geen punt op te geven terwijl Ryan Goins goed was voor de enige RBI van de wedstrijd. De Mariners hebben nu vijf keer achter elkaar verloren en spelen nog drie thuiswedstrijden tegen de Los Angeles Angels. De Royals spelen vier keer tegen de White Sox terwijl de Athletics viermaal tegen de Rangers spelen. Ook hier geldt dat Seattle alles moet winnen, en dan veel hulp moet krijgen van de White Sox en de Rangers.

* Ondanks wat moeilijke periodes hebben de Detroit Tigers zich gisteren ook verzekerd van de play-offs, in eigen huis werden de Chicago White Sox met 6-1 verslagen. Toch was niet de kwalificatie achteraf het voornaamste gespreksonderwerp, maar wel het moment waarop Chris Sale een bal tegen Victor Martinez aan gooide:

Seventh Inning Stretch

Billy Hamilton vliegt en voorkomt een run:

De Boston Red Sox wonnen met 11-3 van de Tampa Bay Rays, maar de echte winnaar was deze man:

Phil Hughes kende een goed eerste seizoen bij de Minnesota Twins, zijn ploeg won met 2-1 van de Diamondbacks, maar vanwege een langdurige rain-delay liep Hughes wel geld mis:

Going Dutch

* Didi Gregorius ging namens de Diamondbacks 1-uit-4 met één strikeout.
* Jonathan Schoop kwam als pinch-hitter binnen de lijnen voor de Orioles, maar wist niet tot een honkslag te komen.
* Xander Bogaerts had een groot aandeel in de winst van de Red Sox: 2-uit-4 met 3 RBI’s.
* De Atlanta Braves wonnen met 6-2 van de Pittsburgh Pirates, en Andrelton Simmons ging hierin 2-uit-5.

Overige Wedstrijden

Philadelphia Phillies @ Miami Marlins, 2-1
Houston Astros @ Texas Rangers, 1-5
St. Louis Cardinals @ Chicago Cubs, 1-3
Colorado Rockies @ San Diego Padres, 3-4

Stand

Standings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen