Who’s better, who’s best (#30): Merlin Olsen

Door

Who’s better, who’s best nummer 30: Merlin Olsen

Merlin Olsen was een voorbeeld als speler. Punctueel, getalenteerd, een stille leider en een speler waarop je steeds kon rekenen. Hij had een opvallend seizoen als rookie op defensive tackle en bleef als een All-Pro verder spelen bij de Los Angeles Rams voor de volgende 15 jaar. Zonder een wedstrijd te missen.

Als rookie werd Olsen naar de Pro Bowl gestemd en hij mocht blijven gaan voor 14 opeenvolgende seizoenen. Hij werd tien keer in het All-Pro first of second team gestemd. Hij kwam bij de Rams als één van hun twee keuzes in de draft van 1962: Olsen als derde keuze en quarterback Roman Gabriel net voor hem.

Toen hij bij Utah State speelde won hij er de Outland Trophy als beste lineman. Het was jammer dat Olsen speelde voor de Rams, want hij maakte hierdoor nooit een kans om de Super Bowl te winnen.

Maar hij heeft zijn deel in het populair maken van defense: Hij maakte deel uit van ‘The fearsome foursome’, de defensive line van de Rams met Olsen, Deacon Jones, Roosevelt Grier en Lamar Lundy.

Ook leuk om te lezen