Who’s better, who’s best (#25): Jim Parker

Door

Who’s better, who’s best nummer 25: Jim Parker

Jim Parker werd in 1957 door de Baltimore Colts in de eerste ronde van de draft van 1957 gekozen na een zeer succesvolle loopbaan in college. Bij de Ohio State Buckeyes speelde hij zowel defense als offense, werd hij All-American en kreeg de Outland Trophy als beste lineman in het land. Er werd gefluisterd dat hij het best zou passen op defense maar Colt’s coach Weeb Ewbank plaatste hem op offense. Quarterback Johnny Unitas was er niet mistevreden mee.

Het feit dat hij zo’n beroemde speler moest beschermen kan uitleggen waarom Parker zoveel meer herkenning kreeg in de media dan de andere offensive linemen. Hij was ook een echte vakman op de o-line, hij speelde zowel offensive tackle als offensive guard. In 1962 wisselde hij midden het seizoen van left tackle naar left guard en werd benoemd tot All-Pro op beide posities.

Parker speelde in de totaal in acht Pro Bowls. Zijn truitje, nummer 77, mag nooit nog door een speler van de Colts worden gedragen. In 1973 werd hij Hall of Famer, de eerste voltijdse offensive lineman die deze eer kreeg.

Wegens een tekort aan filmpjes over Jim Parker zal ik er eentje invoegen van “the greatest game ever played”, 1958 championship game tussen de Colts en de New York Giants. Enjoy.

Ook leuk om te lezen