Who’s better, who’s best (#19): Gale Sayers

Door

Who’s better, who’s best nummer 19: Gale Sayers

Gale Sayers had een debuut in de NFL om U tegen te zeggen. In zijn eerste preseason wedstrijd, na zijn dagen bij Kansas University, in 1965 liep hij een punt 77 yards terug, een kickoff 93 yards en scoorde op een 25-yard pass tegen de Los Angeles Rams.

In het reguliere seizoen scoorde hij vier touchdowns tegen de Minnesota Vikings en maar liefst zes touchdowns tegen de San Francisco 49ers. In zijn rookieseizoen scoorde hij maar liefst 22 touchdowns, nog steeds het te breken record.

De running back bleef schitteren in 1967 en 1968, maar in de negende wedstrijd van zijn derde seizoen blesseerde hij zijn knie en moest hij onder het mes. Na revalidatie keerde Sayers terug in 1969 en liep terug voor 1000 yards.

Hij werd comeback player of the year, maar door blessures moet hij in 1972 al zijn shoulderpads aan de haak hangen.

In zijn relatief korte carrière had hij in totaal 9435 yards, waarvan 4956 yards rushing. Toen hij op pensioen ging was hij in het bezit van de meeste kickoff returnyards aller tijden. Hij mocht in vier Pro Bowls spelen. The Kansas Comet kreeg in 1977 zijn standbeeld in de Pro Football Hall of Fame.

Foto: mearsonline.com

Ook leuk om te lezen