Verlander klopt Sabathia: Tigers-Yankees 2-1

Door

De liefhebbers moesten twee dagen langer wachten op het duel tussen aces Justin Verlander en CC Sabathia. Beide heren stonden op de heuvel in Game 1 van deze serie, maar regen speelde voor spelbreker in The Bronx. Tigers’ manager Jim Leyland hoopte met zijn beste pitcher een wedstrijd te stelen in New York. Dat gebeurde toch in Game 2 toen de Tigers en starter Max Scherzer met 5-3 te sterk waren voor de Yankees.

 

Verlander en Sabathia maakten zich op voor een herkansing in Game 3. In het eigen Comerica Park trokken de Tigers met 5-4 aan het langste eind en staan zij nu op een comfortabele 2-1 voorsprong in de serie.

Delmon Young brak voor de Tigers de ban met een homerun in de zevende inning. Verlander kreeg 4 runs tegen, maar gooide 8 solide innings waarin hij 11 strikeouts noteerde.

Closer Jose Valverde nam het over in de negende inning voor wederom een shaky outing. De All Star gooide twee keer vier wijd om uiteindelijk de zege veilig te stellen met een strikeout op Derek Jeter.

De excentrieke pitcher was voor aanvang het middelpunt van de belangstelling vanwege zijn uitlatingen na de overwinning in Game 2. Valverde beweerde dat de serie zo goed als over was.

De overwinning betekende voor Verlander veel meer dan alleen de 2-1 voorsprong. Zijn eerste goede prestatie in de playoffs sinds zijn rookie jaar in 2006. De Tigers schopten het tot de World Series, terwijl Verlander niet kon imponeren met een 5.82 ERA.

“Dit is de eerste keer dat ik in deze situatie ben en dat ik mij zo goed voel. Elk jaar voelde ik dat ik er klaar voor was. Het harde werken loont zich uit.”

De Yankees zijn slechts één nederlaag verwijderd van uitschakeling en hopen dat dinsdagnacht te voorkomen met de wisselvallige starter A.J. Burnett. “Geloof me. Ze zijn nog lang niet verslagen”, aldus Leyland. De Tigers starten in Game 4 met Rick Porcello.

Foto: bleachreport.net

2 Reacties
  1. Darch 11 jaar ago

    Echt te gek voor woorden dat de Yankees Game 1 hebben laten beginnen. Op de (buiten)radar was namelijk duidelijk te zien dat (veel) regen onontkoombaar was en de hele avond zou aanhouden.

    Dat kan te maken hebben met de tv-dollars, maar meer voor de hand ligt dat New York de Detroit-plannen met een startende Verlander in de war wilde sturen.

    Blij dat die opzet niet lijkt te lukken.

  2. Post 11 jaar ago

    Je hebt helemaal gelijk! Nu komt het aan op de beslissende wedstrijd, en waar normaal Verlander had moeten starten voor de Tigers, start nu Fister.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen