Suns winnen wederom dankzij ‘buzzer beater’

Door

Voor de tweede wedstrijd op rij wonnen de Phoenix Suns, afgelopen nacht, door middel van een ‘buzzer beater.’ Het was ook opnieuw Channing Frye die zijn team naar de overwinning schoot met een driepunter in de laatste seconden. Door het schot pakten de Suns een 104-103 overwinning op de New Jersey Nets.

Het was het thuisdebuut van Deron Williams, waarin hij sterk speelde met 13 punten en 18 assists. Samen met Anthony Morrow, 22 punten, hielp Williams de Nets terug te komen in de wedstrijd en een verlenging te forceren.

De ster point guard was tevreden met de geleverde strijd: ,,Het is wat je wil zien, mannen die keihard vechten voor de wedstrijd. We leverden strijd, we gaven niet op, we hadden kansen om de wedstrijd te winnen. Helaas konden we de wedstrijd niet goed afsluiten.”

Na het schot van Frye hadden de Jazz nog een kans om toe te slaan. Met nog slechts een seconde op de klok gooide Williams nog een schot naar het bord. Deze ging via het bord en de ring er weer uit, maar kwam terecht bij Kris Humphries, goed voor 15 punten en 16 rebounds. Deze tikte de ball terug naar de basket en de bal viel er in. De Nets spelers hadden even hoop op de overwinning. Uit de herhaling bleek echter dat Humphries de ball nog in zijn hand had toen de klok afliep.

De Phoenix Suns wonnen hun vierde wedstrijd op rij. Steve Nash leverde 10 punten en 15 assists. Met de goede resultaten van de laatste weken komen de Suns steeds dichter bij de Memphis Grizzlies en de achtste plek in het westen. De play-offs zijn nog absoluut haalbaar met 31-27. Woensdag wacht het team een zware taak als zij afreizen naar Boston, om het op te nemen tegen de Celtics.

De Nets staan met 17-43 twaalfde in het oosten. Ondanks de komst van Williams lijken de play-offs dit seizoen nog erg ver weg. De Nets ontvangen vrijdag de Toronto Raptors.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Suns en de Nets.

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen