Suns: ‘We traden Nash niet. Punt uit!’

Door

,,Ik heb het nu al een triljoen keer gezegd. We traden Steve Nash niet.” Bij Lon Babby, president van de Phoenix Suns, lijkt de irritatiegrens bereikt. Ondanks alle ontkenningen doen er sterke geruchten de ronde dat de ervaren spelverdeler straks toch te zien is in een ander clubtenue.

Zo is de koning van de eindpass al in verband gebracht met de Minnesota Timberwolves. Daar zou hij de mentor moeten worden van Ricky Rubio; de ruwe Spaanse diamant die de point guard kneepjes op het hoogste niveau van de oude meester moet leren. De Wolves zouden dan Derrick Williams, hun draftkeuze, richting Phoenix sturen om deze met de zevenvoudig All Star te ruilen.

In New York schijnen ze ook een oogje te hebben op de tweevoudig MVP van de league. Zo zouden de Knicks geïnformeerd hebben naar de mogelijkheid om Nash naar de Madison Square Garden te halen. Dit gerucht werd hardnekkiger toen de 1.91 meter lange spelverdeler woensdag in The Big Apple was voor een partijtje voetbal voor het goede doel.

Maar dit zijn slechts speculaties. Verder dan dat stadium komt het ook niet, zo maakte Babby nogmaals duidelijk aan de The Associated Press. ,,We traden Steve Nash niet. Punt uit!”, was de korte boodschap in een e-mail.

De speler in kwestie zegt zelf helemaal geen behoefte te hebben om de Phoenix-franchise te verlaten. ,,Dit is mijn team”, aldus de man die 37 jaar geleden het levenslicht zag in Johannesburg, Zuid Afrika. ,,Ik heb het gevoel dat dit mijn thuis is als basketballer. Ik wil met dit team proberen om opnieuw de playoffs te bereiken, en weer een titelkandidaat te worden”, klonk hij stellig.

Al weet Nash, die al veertien jaar rondloopt in de NBA, ook wel dat het van de een op de andere dag compleet anders kan zijn. ,,Het is vrij simpel. Garanties zijn er niet. Je kan niet gewoon zeggen: ‘hé, kun je me traden naar dit team?’ Het is erg abstract om te bedenken wat het alternatief is. Maar dat terzijde, ik wil onderdeel deel zijn van dit team.”

Foto: upload.wikimedia.org

Ook leuk om te lezen