Morgan haalt uit naar ‘Alberta’ Pujols

Door

Niets lijkt de Milwaukee Brewers nog te gaan stoppen in de race voor de NL Central titel. De St. Louis Cardinals kijken vanaf een afstandje toe en hopen stiekem nog op de eerste plaats. De Cardinals pakten woensdag 7 september deze kans met beide handen aan door de Brewers in een rechtstreeks duel met 2-0 te verslaan.

De achterstand bedraagt nu nog 8,5 wedstrijden met nog 18 wedstrijden te gaan in het seizoen. De spanningen liepen dan ook hoog op in de wedstrijd en vooral bij Nyjer Morgan van de Brewers.

De 31-jarige outfielder had commentaar op het pitchen van Chris Carpenter. De starter van de Cardinals was hard op weg naar een complete game shutout en wist in de negende inning Morgan te pakken met een strikeout. Morgan baalde als een stekker, spuugde vervolgens zijn tabak uit in zijn hand en gooide dat in de richting van Carpenter. Gevolg: sterspeler en teamgenoot Albert Pujols stormde richting Morgan die Carpenter te lijf wilde gaan. Morgan kreeg een ejection aan zijn broek en Carpenter haalde zijn complete game shutout.

Carpenter was witheet na afloop van de wedstrijd. “Elke keer als Morgan een honkslag slaat dan schreeuwt hij het uit. Prima. Als dat zijn stijl is. Maar als je vervolgens een strikeout om je oren krijgt en je gooit dan wat spul naar mij toe. Come on, man! Je bent een professional.”

Pujols relativeerde na afloop de ruzie tussen beide heren. “Morgan brengt veel energie in een team. Daar houd ik van. Zo’n type speler zou ik graag in mijn team willen hebben. Alleen gaat hij soms te ver.”

Voor Morgan was de kous nog niet af en uitte hij na afloop van de wedstrijd zijn frustraties op zijn twitteraccount @theRealTPlush ”Alberta couldn’t see Plush if she had her gloves on! Wat was she thinking running afta Plush!!!She never been n tha ring!”

Juist ja! Morgan ziet in de actie van Pujols één van een vrouw en noemt hem vervolgens ‘Alberta’. Het is voor de Brewers te hopen dat deze situatie binnen de perken blijft om zich zo zonder problemen voor te bereiden voor de postseason.

Foto: teramoney.com

Ook leuk om te lezen