Fisher’s fout opgeschaald naar flagrant foul 2

Door

Voor Derek Fisher heeft het opstootje vrijdag met Chris Kaman van afgelopen vrijdag toch nog een staartje gekregen. Na de videobeelden nog eens goed bekeken te hebben, is door de NBA-geleerden besloten dat de Lakers een flagrant foul 2 achter zijn naam krijgt. Fisher krijgt geen schorsing, maar wel een boete van 5000 dollar.

Met nog 28,8 seconden te gaan in het vierde kwart, botsten Fisher en Kaman, center van de Clippers, hard tegen elkaar.

Kaman zette een bewegend screen, waarop de guard tegen hem opliep. Het leverde beide spelers een technische fout op. De gefrustreerde Kaman maakte direct in woord en gebaar duidelijk dat hij het fysieke contact buiten de lijnen voort wilde zetten. Hierop kreeg hij zijn tweede technische, waardoor hij moest inrukken.

Meteen na de wedstrijd, die door Lakers met 112-104 gewonnen werd, opperde Vinny del Negro dat de NBA zich nog maar eens moest buigen over de actie van Fisher.

De coach van de Clippers werd op z’n wenken bediend. Want na een review is de fout van de spelverdeler opgeschaald naar een flagrant foul 2. Nu is er bepaald dat Fisher ‘ onnodig en excessief contact heeft gezocht met z’n opponent’, zoals de definitie van een flagrant foul 2 luidt.

,,Voor mij is dat onderdeel van het spel. Kom niet met een moving screen als je niet met iemand in de clinch wil komen te liggen,” zei Fisher vrijdag direct na de wedstrijd. Met de straf gaat Fisher daarom ook niet akkoord. Hij is in beroep gegaan tegen de boete die hem is opgelegd.

Zie hier het incident tussen Fisher en Kaman.

Foto: media.thenewschronicle.com

Ook leuk om te lezen