DiMaggio’s record nog ver weg voor Pedroia

Door

Records zijn er om gebroken te worden in het honkbal. Daar kan Derek Jeter over meepraten. The Captain schreef dit jaar historie door als eerste speler van de New York Yankees tot 3.000 honkslagen te komen. Teamgenoot Mariano Rivera heeft nog 17 saves nodig om Trevor Hoffman te passeren voor de meeste saves aller tijden.

Er blijft echter één record dat al sinds 1941 staat en niet meer te verbreken lijkt. Joe DiMaggio’s 56-game hitting streak.

De legendarische outfielder van de Yankees sloeg op 15 mei in 1941 de bal het veld in en zag zijn reeks pas eindigen op 16 juli, twee maanden later. Gedurende de hitting streak had DiMaggio een .408 slaggemiddelde, 15 homeruns een 55 RBI’s. De Cleveland Indians slaagden er op 17 juli in om geen enkele honkslag (0-3, walk) toe te staan aan DiMaggio.

Het geluid in het Municipal Stadium was oorverdovend, zojuist hadden 67.463 toeschouwers een historisch moment meegemaakt, DiMaggio gaf geen krimp toen hij het veld af liep. “Ik ben blij dat het voorbij is”, zei hij tegenover journalisten. Later gaf hij toe dat het einde van de reeks voelde alsof hij zijn beste vriend had verloren.

Het record zal voorlopig nog wel even in de boeken blijven staan, wat zeg ik, het record zal nooit meer verbroken worden. In een filmpje op ESPN America, voorafgaande aan een wedstrijd, praten enkele spelers over het ongrijpbare record en pleiten ervoor om een nieuwe lijst bij te houden.

New York Times noemde het ‘the most enduring record in sports’ na de dood van DiMaggio in 1999. Jimmy Rollins van de Philadelphia Phillies kwam er zes jaar geleden nog het dichtste bij met 38 honkslagen.

Alle ogen zijn deze dagen gericht op Dustin Pedroia van de Boston Red Sox. De tweede honkman sloeg donderdag tegen de Kansas City Royals zijn 24e honkslag op rij. Een knappe prestatie die nogmaals aangeeft hoe bijzonder het record van DiMaggio is.

Pedroia is echter niet bezig met het record. In een gesprek met ESPN’s Jim Rome zegt hij dat het fantastisch is om elke dag het veld op te gaan met zo’n sterk team. “Mijn taak is om op de honken te komen en spelers als Jacoby Ellsbury en Adrian Gonzalez over de thuisplaat te krijgen.”

Foto: media.nowpublic.net

Ook leuk om te lezen